FM2016

Banner web programació 2016

Dissabte 20              Diumenge 21               Dilluns 22              Dimarts 23

Dimecres 24           Dijous 25           Divendres 26           Dissabte 27           Diumenge 28

També pots descarregar la programació completa de la Festa Major dels Blancs i els Blaus de Granollers a la pàgina web de la Festa Major.

[hr]

Pots llegir la presentació de la #blaus2016 a continuació

«Un blau és un blau i el seu porró», va dir un tal Ortega y Gasset en una ocasió.
Recuperem un símbol cridat a representar-nos.

“Blaus creixerà fins a fer seus la meitat dels habitants de Granollers” Estatuts fundacionals dels Blaus, Capítol 1. Preàmbul, 1988

Blaus som aquella sobretaula entre eufòria i somriures on corren els porrons, l’aplegar-se al voltant d’un carretó amb música i fer-ho gran, compartir el moment amb la gent perquè sigui irrepetible. Som això, grans i petits passant-se el porró de mà en mà. Justament això, aquest passar-se el porró de mà en mà: som la suma senzilla i convençuda de cada blau.

El porró! Que ens recorda les nostres arrels, el nostre origen popular, la juerga i la conya, la voluntat de ser plegats i construir junts, de mà en mà i colze a colze… una suma que ens multiplica!

Així doncs, aquest any no només fem festa: reivindiquem el porró, reivindiquem l’acte de compartir com una petita rebel·lió quotidiana, reivindiquem que som tradició i modernitat. I ho fem de la millor manera: entre símbols i emoticones.

I per això, presentem una festa que gira al voltant de la col·laboració entre colles, les llargues estones de complicitat al voltant d’una activitat, nous formats per una festa que manté l’essència i es reinventa: ens apropiem dels espais, reivindiquem la força blava i tenyirem la ciutat del color que pinta. Granollers serà blava, o no serà!

Destaquem especialment aquest nou format d’acte, aquests “actes de porró”, de passar l’estona, fer-ho junts i viure en blau:

El primer dissabte UN DIA CELTA: prenem el parc i tornem al medieval amb activitats tot el dia i fins la mitjanit. També prenem els carrers i els omplim de foc amb la TROBADA INFERNAL, mostra i cercavila de bestiari de foc d’arreu de Catalunya.

El diumenge al matí, molts colors però només un sentimiento: HOLI PARTY BLAVA! A la tarda, convertim el cercavila en una manifestació: pren un porró i suma’t al Blau Block, vine al capdavant de tot!

Dilluns ho apostem TOT AL BLAU a la Plaça Maluquer: jocs i actuacions tot el dia i, per acabar, un espectacle cabaret de la mà dels mateixos Blautònics. I ei! Hem de dir-ho: parèntesi obligat perquè aquest any els Blaus tornem a portar la CREMADA DE l’AJUNTAMENT a Granollers! Doble o res, aquest any acte de foc!

Dimarts seguim vivint el directe, i les Dones de Dena i els Fòssils sumen esforços per presentar-nos BlausEnViu a la Plaça de la Corona, un espai per gaudir relaxadament de la festa amb un munt d’actuacions i espectacles de la mà de blaves i blaus. Però ep! Per qui vulgui més festa, les Blauchirris assalten la Porxada i la gimcana nocturna es converteix en el BlauPrix!

I Dimecres, no parem: arriba el concepte del pícnic electrònic a Granollers! La millor música electrònica i activitats per a tots els públics a l’ELECTROPARK 2016.

I, finalment, destaquem el divendres, que és nit blava… i dia blau! Final de festa i màxima energia per presentar el dia amb més activitat: actes infantils, juvenils, familiars i per adults, i una nit amb UN PORRÓ DE FESTA preparada des de les colles joves de Blaus!

Hem estat treballant molt i hem sigut capaços d’imaginar el programa més complet dels últims anys. Un nou tipus d’acte (“actes de porró”) que pren quatre formes diferents en quatre dies diferents, i tantes altres novetats que trobaràs al programa, i no parar!