Home dels Nassos 2018

Cartell 2018

Guanyadors
Votació popular: Dani Mateo
Honorífic: Joan Josep Biscarri

 

Font: Julián Vázquez. El 9 Nou

 

Nominats:

1) Ateneu Popular La Malgirbada

Proliferació d’Ateneus Populars a la ciutat de Granollers!

En una ciutat enganxada a l’opi del poble (que, com tothom sap, a Granollers són les entitats de cultura popular), aquest any hem benvingut i acomiadat l’Ateneu Popular El Versot (“el versot” és una petita dosi administrada en petites cantarelles per part del diable) abans que obrís i hem presenciat la gestació de l’Ateneu Popular La Malgirbada, que de moment tampoc ha obert. Un projecte que demana nassos.

 

2) Plataforma per la Integració de la Ronda Sud

En un país llunyà, un petit reducte s’ha atrevit a desafiar un d’aquells reis intocables i poderosos: EL COTXE. Durant llargs mesos han assediat amb talls setmanals una de les vies principals per les que EL COTXE contamina lliurement, embrutant els nostres nassos. Resistint el temible exèrcit del “la ronda ja estava aquí quan vas comprar el pis”, la plataforma ha oxigenat l’aire contaminat de la ciutat uns dies l’any tot mantenint un esperit crític i participatiu a l’espera de propostes.

 

3) Pressupostos participatius – Ajuntament de Granollers

Ha arribat el mecanisme més massiu de participació ciutadana a Granollers! Els pressupostos van aplegar un munt de propostes i persones que transformaran Granollers, contribuint des de la ciutadania, protagonistes un cop més, a fer front als reptes del futur. Granollers ciutat participativa!

 

4) Roca Umbert FDA – Projecte d’urbanització

Roca Umbert Fàbrica de les Arts vol obrir-se a la ciutat i no es pot començar la casa per la teulada. El que volem, sobretot, és més façana. O almenys suposem que aquest ha estat el mandat del procés participatiu amb entitats i artistes residents, treballadors públics i privats que ha ajudat a dissenyar els espais segons els seus usos.

 

5) Ciutadans Granollers

La cultura, com l’espai públic, han de ser neutrals. Encara més, han d’estar desinfectats, com diria el ministre socialista Josep Borrell. Els espais de la Llibreria La Gralla i la Festa Major de Granollers tenen una cosa en comú: la cultura. I per la mateixa condició, tots dos tenen un problema comú, que no ha passat desapercebut al nas entrenat de C’s Granollers: la ofensa d’expressar-se amb llibertat, de no ser neutrals, d’estar infectats. De voler ser més que un entreteniment qualsevol i voler ser cultura. Això, els ha costat a tots dos espais el rebuig del partit taronja de la ciutat.

*Ja veureu quan descobreixin els McHagum, tan escocesos… O els Foteu-li canya, que crida a la violència, i els Irreductibles, que sona a resistència a l’autoritat. I BSMB, que es passeja amb una banda groga… groga! I els Blaucops, fent el pallasso vestits de policia! I… Millor parem que això és mel per una instrucció judicial.

 

6) Pep Blanchart – Gerent del BMG

Amb els temps que corren, és difícil ensumar-se la polèmica. Qui s’anava a imaginar que hi hauria qui posaria els nassos al cel en veure un representant d’una institució com el Balonmano Granollers en una foto amb Urdangarín i Cristina de Borbó a Suïssa? Sense dubtes: incomprensible. Està l’ambient molt infectat! Més diàleg, per favor!

 

7) Dani Mateo

Utilitzar el nas per fer humor és un dels recursos més intel·ligents que coneixem. El nas també és un gran aliat de la llibertat d’expressió. S’han de tenir nassos, i els nassos granollerins han de romandre units, davant del context actual de persecució judicial de les idees i les bromes dissidents respecte la santa trinitat de Déu, l’Estat i els diners.

 

8) Cinemes Edison

Han sigut anys de sequía de cinemes al centre de la gran capital econòmica i cultural del Vallès bo. El projecte municipal respon a una demanda ja gairebé històrica de no haver d’utilitzar EL COTXE per mirar una peli. En tot aquest temps, el cinema ha patit les greus conseqüències de la crisi econòmica, la transformació digital de la vida i ara, a sobre, el fet que alguns a Granollers ja no recorden ni què s’hi feia en un cinema. La licitació a l’Associació Cultural del nou invent de l’Edison hi vol posar remei.