Home dels Nassos 2020

Cartell 2020

 

Guanyadors
Votació popular: Trenquem Armaris
Honorífic: Hilari Cuadriello

 

Nomenats

Campanya “Me l’estimo, és Granollers”

 

 

L’autonamenat Comerç Local ha contribuït de nou als hits que la nostra ciutat porta generant al llarg de la història (recordem el “És màgic Granollers”, el “Granollers és molt més que carrers” i l’eterna “Guimbada”) versionant la cançó “La petita rambla del Poble-sec” de Cesk Freixas per impulsar el consum als establiments “de proximitat”. 

Valoracions artístiques a part, sembla que no hi ha comerç local fora del Gran Centre. Quins nassos!

 

 

Parc de Bombers

 

Allò de “Els Bombers seran sempre nostres” va ser un càntic que com el mateix 1 d’octubre de 2017 quedarà pel record popular; i poc més. 

Perquè això ens ha semblat si ens fixem en l’estat lamentable de les instal.lacions del Parc de Bombers de Granollers, més degradat que els locals de Blancs i Blaus. Per ser bomber s’han de tenir nassos, però per deixar-los un espai així, s’han de tenir uns coll****ons o uns ova****ris ben generosos!

 

 

Parèntesi

 

#laculturaéssegura ha estat el hashtag per reivindicar que l’art és “essencial” per viure i que tant tancament, prohibició i condicionaments ens empobreixen com a societat. 

L’Ajuntament, Blancs, Blaus i entitats de cultura tradicional van voler reconvertir la nostra Festa Major de Blancs i Blaus per empescar-se el (Parentèsi), una programació excelsa, innovadora, brillant i inesperada que mantenia l’esperit de la millor Festa Major de Catalunya. Al final resulta que tan segura no era, la cultura. I que el (Parentèsi) tampoc era tan necessari. Quins nassos!

CNG

 

 

Les aigües de les piscines són calmades. Això és ben cert per la majoria de piscines, però no per les de Granollers. 

Al Club Natació Granollers, després d’unes eleccions que semblava que portarien algú a judici, encara no s’havien calmat les aigües quan es va anunciar el cobrament de quotes a socis i sòcies en ple confinament i amb personal laboral en ERTE.

Per rematar la jugada, l’Ajuntament anuncia la inversió més potent de l’any posant-hi alguns milions sense haver-se pronunciat en cap moment de tota la resta.

I això com és? Perquè a Granollers no ens cal ser “més que un club”, en tenim prou amb ser “un club amb nassos”, a seques. . 

Les terrasses de Granollers

 

 

Serà perquè Granollers és ciutat de botigues, que bars i restaurants amb terrasses han tingut poques facilitats en comparació a d’altres indrets. Al llistat de greuges que han expressat alguns locals hi trobem un element transversal: els nassos amb els que Via Pública de Granollers ha contribuït en fer més difícil del que ja era la situació. Per les terrasses, signe de vida social, salut comunitària i sosteniment econòmic.

Chakir el Homrani

 

 

Una més de la història de Granollers en les altes esferes. La grossa de veritat, la de les ajudes als autònoms, ha nascut a Granollers. Porta la signatura del nostre Chakir el Homrani. 

Ha tingut altres hits, com ara la situació dels menors sols, les residències de gent gran, Nissan i el teletreball obligat i no obligat alhora. Però la lotería dels autònoms… Oh! Aquesta sí que n’ha tingut, de nassos!

Afectats Lazora Granollers

 

 

La miraculosa recuperació de la llera del riu congost ha portat a Granollers moltes noves espècies, fins i tot voltors.

Els Fons d’Inversió Lazora va portar a Granollers les pràctiques abusives característiques d’aquestes organitzacions, visibilitzant de forma crua el problema de l’habitatge que, a Granollers, bombolla de convivència socialista, també tenim. Per increible que sembli que a vegades aquí va tot molt bé si el centre va bé, al bloc de veïns situat entre el carrer Girona i el carrer Frederic Mompou han hagut de posar-hi nassos, temps i recursos per fer front als voltors, al carrer i als tribunals.

L’Assalt al Mercadona 

 

 

A Granollers amb el menjar fem joc de nassos, no de cartes. Abans de la Covid-19, que també hi havia vida, un grup d’adolescents van practicar l’acció directa per satisfer les seves necessitats més bàsiques, assaltant el Mercadona del Congost. Es calcula que el propietari del Mercadona haurà deixat de guanyar uns 30 euros per aquesta acció. 

Esperem la campanya processista “Cap aliment sense ser pagat…som gent de pau”. Què hi diu, El Gran Recapte, es suma al joc?

En qualsevol cas, ens sembla de nassos que Granollers albergui tot tipus d’iniciatives: la diversitat ens enriqueix (un pensament molt pobre, per cert).  

 

 

Trenquem Armaris: nova associació LGBTI+ de Granollers

 

Com a ferms creients en l’òrgan nassal, ens sembla que aquest és el que veritablement ens defineix com a persones, i no els òrgans reproductors o sexuals de cap mena. 

Però això no és suficient. Per sort, des d’aquest any, a Granollers tenim una associació que treballa en pro de la comunitat LGBTI+: Trenquem armaris.  

Celebrem en especial els nassos del projecte, per trencar la grisor de la ciutat amb la seva bandera i per avançar en un any de confinament i mascaretes. 

Nosaltres, LA GENT.

 

Teletreballa. Si tens feina. I si pots teletreballar. O vés a la feina. Si tens feina. I quan pleguis torna a casa. Si tens casa. Paga el lloguer, la hipoteca i els gastos. No surtis de casa, només ho pots fer per comprar. Si tens diners. Surt a aplaudir a les 20h i compra al comerç local. No vegis els amics, ni els avis, ni als pares. Surt a córrer, que caminar no mola tant. Posa’t la mascareta, renta’t les mans, distància de seguretat. Vigila al veí. No posis en dubte les mesures del govern, tu no en saps, la cosa és molt difícil. I sobretot, no abaixis la guàrdia, pensa que al cap i a la fi, tries tu i tot és culpa de la gent. 

Precaris, essencials o solidaris: dona’t el gust pels teus nassos, pels nassos de la gent davant de la pandèmia!