Qui som i com funcionem

Blaus de Granollers és una entitat cultural sense ànim de lucre inscrita des de 1988 al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya. Centenars de persones hi formen part activa i es troben implicades durant tot l’any per a organitzar les desenes d’actes blaus durant els 9 dies de Festa Major a finals d’agost, moment quan s’hi sumen milers de seguidors de Blaus de Granollers i del Vallès Oriental.

La seu social i el local de Blaus es troben en l’actualitat al Centre de Cultura Popular i Tradicional de La Troca, al recinte de Roca Umbert de Granollers.

 

T’has preguntat mai com funciona la Colla dels Blaus de Granollers?

Els Blaus de Granollers som un conjunt de colles amb un funcionament molt autònom. Actualment, entre més d’una quarantena, hi ha més de 25 colles actives dintre de Blaus. Les colles són les encarregades de la organització de tots els actes de cada festa blava. Les colles imaginen, pensen i treballen amb llibertat els actes i les activitats que volen fer. Cada colla s’organitza com prefereix i escull els seus responsables o caps de colla.

Organigramacolla

Un conjunt d’engranatges és una bona manera d’imaginar-se com es fa la festa!

 

Els responsables d’aquestes colles es reuneixen de forma regular a la Coordinadora de Colles dels Blaus de Granollers. Aquestes coordinadores serveixen per a prendre decisions relatives a l’organtizació i producció de la Festa Major però també del dia a dia de l’entitat.

 

Tot i això, l’òrgan màxim de decisió és l’Assemblea de Blaus. L’Assemblea es reuneix almenys dos cops l’any i en ella es debaten i s’aproven qüestions com el pressupost o la renovació de la junta de l’entitat. Els Blaus de Granollers som una entitat horitzontal i assembleària: tots els membres tenim el mateix dret a veu i vot.

 

La Junta dels Blaus de Granollers és un equip amb l’encàrrec de gestionar el dia a dia de l’entitat i la producció de la festa blava. Gestionar el dia a dia de l’entitat implica, a grans trets, la comunicació interna de la colla i el seguiment del calendari establert per a fer la Festa Major. De forma general, la producció de la festa implica coordinar la programació i les infraestructures dintre la pròpia colla però també amb la Comissió de Festa Major (formada pels Blancs i els Blaus de Granollers i l’Ajuntament de Granollers), la comunicació de la festa i el pressupost.

 

Els Blaus de Granollers som una associació de voluntaris i ningú cobra per les tasques que fa. La Festa Major dels Blancs i els Blaus de Granollers no té preu!

 

TOTUS BLAUS!