#PorróEmoji

banner web porró

Aquest any els Blaus volem molt més!

Iniciem una campanya que vol traspassar la frontera de Granollers i la FMBiB

FIRMA LA PETICIÓ ONLINE A WWW.CHANGE.ORG!

 

Vídeo promocional de la campanya

Comunicat de la campanya

El porró és un símbol popular de la nostra terra. És molt més que un recipient o un element qualsevol de la cuina: té una dimensió social i cultural. És un símbol local i, alhora, universal.
• Té a veure amb el fer comunitat, amb enfortir els llaços al voltant d’una taula
Potencia els vincles col·lectius, ens fa sentir part d’un nosaltres.

És un element de cohesió popular, una forma d’entendre la vida compartint. Té un caràcter popular, de carrer.

Contribueix a crear un espai on tots som iguals (aquest passar-se el porró se mà en mà sense discriminacions), un espai de relacions horitzontals.

Dóna forma a una identitat col·lectiva, és un símbol per sentir-se part d’un lloc, d’un nosaltres, en comú.

A més, ens recorda les nostres arrels (i ja se sap que qui perd les arrels, perd el sentimiento!)

Si bé el porró és una manifestació cultural originalment catalana, el seu significat és universal. De fet, és un estri tan especial que milions de turistes proven de fer-lo servir sense tacar-se, i es que és un art el beure i no regalimar. El porró converteix una simple funció biològica, la d’alimentar-nos, en un fenomen social.
change-07El porró representa gairebé totes les bondats del fet festiu (unfenomen humà excepcional!) i ens recorda les coses importants de la vida!
Per això reivindiquem el porró, el volem recuperar i posar-lo en valor, i per estalviar-nos totes aquestes paraules… si el porró ja ho simbolitza, perquè no ho convertim en una emoticona del whatsapp? És un símbol cridat a representar el més essencial de la societat… i a WhatsApp no existeix un emoji per això!! Com és possible?
El comité de campanya està acabant de dissenyar les accions per fer-ho realitat i aviat farem públiques totes les accions que portarem a terme, inclosa la recollida de signatures!

Properes accions

Ens ajudes? Escriu-nos a blaus@blancsiblaus.cat si vols donar una empenta a la iniciativa!