Els Blaus anem de mercat!

imatge-entrada-FM2017

Aquest 2017 Blaus presenta la festa com és, com un mercat.

 

Un mercat?! De què?

Un mercat del que sabem fer els blaus, un mercat d’experiències, de sensacions, d’emocions, d’intercanvi. Un mercat que, més de proximitat, és de complicitat. Un mercat de moments marcats per Blaus. Divers com és la colla però amb un segell compartit, la Denominació d’Origen Blava.

 

Ja, ja…! I això, per a qui?

Un mercat per gent inquieta, canalla, atrevida, exigent, crítica. Per la gent que es mulla, que es crema, que esbufega i s’embruta pels seus i per allò que estima. Pel blau que tot granollerí porta dintre. Un mercat de i per Blaus!

 

Ja.. però… I tot això, per què?

Doncs perquè no podia ser de cap altra manera. Som de Granollers, cruïlla de camins, ciutat de mercat. Ho portem dins, identifica el nostre caràcter: Les ganes d’estar a la plaça, al carrer, de trobar-nos passejant, de compartir, de saber dels altres i saber-nos plegats.

 

Ho vaig pillant!

Blaus és com el barri on has crescut. El carrer, les trobades improvisades, les nits a la fresca. No és que siguem d’un barri o d’un altre, és que som de barri. Ens agrada reivindicar-nos i sempre que podem explicar què és Blaus exhibint, incapaços d’amagar-ho, una mena d’orgull de barri. Sentir Blaus és com sentir un orgull de barri. Aquest és el nostre mercat: el que trobaràs aquí, no ho trobaràs enlloc igual. En aquest mercat, Blaus corta el bacalao!

 

Sí senyor, sí senyor! Va, què s’ha de fer?

Mira, si no saps per on començar, t’ho posem fàcil: acosta’t a escoltar l’Encantador blau i deixa’t portar.

 

L’Encanta-què? Explica’t una mica… tanta floritura.

L’Encantador era un personatge real que des de dalt de la Pedra de l’Encant (a la que dóna nom), els dies de mercat cantava els preus dels productes i tota mena d’informacions en relació al mercat d’aquell dia. Vaja, que era el que remenava les cireres. Els blaus recuperem aquesta figura i cada dia cantarà el producte fresc que posem al mercat. Això passarà cada dia a les 18h a la cantonada de la Fonda Europa.

 

Per això queda molt!

Espera, espera! No ho faig amb el seu estil però avui canto jo el què portem fresc aquest any. Semblarà que és molt, però creieu-me que només és el que portem fresc i no tot el que portem!

Dissabte

Dissabte obre el mercat i comencem amb un producte que es reinventa, la caminada es realitzarà descobrint racons de Granollers i aquest any, a més, comencem amb l’activitat infantil de la La Mini Corda, primera parada del Mercat de menuts, que aglutinarà tots els actes infantils.

A la tarda, per no perdre ni un minut presentem l’Encantador Blau, el que corta el bacalao en aquest mercat. L’Encantador sap coses úniques de cada dia, que estan fora de programa. L’Encantador porta el seu propi mercat clandestí i només anant cada dia a veure’l podreu descobrir aquests productes.

A la tarda us convidem a passejar pel mercat de bestiari a la Plaça de la Corona, amb bestiari propi de criança blava i bestiari vingut d’arreu.

Per acabar el primer dissabte reobrim el mític AS DE COPES, el Blaus de copes. Revivim una experiència que ens ha marcat a tots els granollerins obrint de nou la sala que va ser puntal a la comarca de l’escena cultural i musical. Hi haurà el seu ambient propi, els DJ’s de l’època, les seves arcades, la zona de sofàs, … i fins i tot el Benja.

Diumenge

Diumenge toca protocol sobretot, i ja va bé per relaxar, però abans del cercavila, al matí, us convidem a donar una volta pel mercat d’intercanvi de colors amb la Holi Party dels Gegantons Blaus.

Dilluns

Comencem la setmana destacant nous paradistes amb nous productes. Tindrem el plaer de veure un Canvi de Guàrdia dels Blaucops i un Tastet Espectacle de Quilòmetre 0 amb una altra nova colla, els Blaus 360. Una experiència única que us envoltarà en 360 graus.

Dimarts

Dimarts arriba molta collita. Els Fòssils presenten la nova Inspecció Tècnica de la Festa per acreditar que podem circular pel mercat i les Blauchirris transformaran el mercat en el que és realment, una gimcana!

Les famílies també tenen cita al mercat de menuts amb els Torets, que aquest any com a novetat presenten “La prèvia”, per anar escalfant.

A l’hora de sopar, una nova experiència per quedar marcat per Blaus, la Taverna de la Sunsion, per jalar una mica, cantar, picar a la taula i conèixer de prop i a ritme de cançons de taverna la història de la Sunsion i el Franciscu.

Si hi passeu, vigileu amb el beure, que aquest any com a novetat també tenim un control d’alcoholèmia amb ubicació sorpresa per part dels Blaucops.

Dimecres

Dimecres continuaran arribant productes acabats de collir al mercat per Blaus.

A davant del museu, la mostra de blau art no convencional granollerí i el mercat del dibuix. Hi haurà reinterpretació de pintures clàssiques amb un toc blau, el nu d’una figura imponent de la colla, un fotomaton com no l’heu vist mai, l’Encantador fent de les seves i molt més.

Al llarg de la tarda a l’Església hi ha el mercat de vinils i a la nit, la Vinilada, rock i música dels 80s amb la nova colla 33RPM que ja ens ha avisat que si te gusta el reggaeton, mejor no vengas.

Dimecres continuarem pels marges de la música comercial, perquè també tenim una nova cita amb l’Elektropark, amb nous tallers i fins i tot… res de foodtrucks, aquest any un FOODTRAIN, amb el tren blau!

I encara més gèneru! Al llarg de tot el dia, al corredor de Sant Cristòfol, obrim la Blauiko Taberna, amb tast de patxarans, folk i punk per fer arrodonir tot un mercat musical underground: dimecres, tot un dia blau per escoltar de tot menys reggaeton i EL DESPACITO.

Dijous

Dijous torna a ser dia de protocol i qualsevol es podria pensar que ens tornem a relaxar però no. Al matí el bolo més important de Granollers: ni Festa Major, ni Mitja, ni Carnaval, ni Granollers CUP, ni res: el MERCAT del DIJOUS, així que els blaus amb el mercat a muntar les 6 de la matinada pels carrers de Granollers. A la Plaça Perpinyà l’Ajuntament ens ha dit que comencem una mica abans; esteu avisats.

A la tarda, al Parc Municipal hi haurà espais per remenar i escollir i tornar a remenar a la Ventada de jocs, la delícia del mercat dels més menuts!

A la nit, una estona per seure tranquil i escoltar Aquelles coses del mercat a la plaça de Can Comas o, per estar una mica menys tranquil, Festa Celta a la plaça Folch i torres, o sigui a la plaça negre.

Divendres

Pel cap de setmana segueix entrant collita i haurem d’arribar frescos per degustar-ho tot. Si no havíeu passat la ITF dels fòssils ni ho proveu!

Divendres és dia fort al mercat de menuts, així que atentes les famílies: Al matí Torets i a la tarda Guita Xica, 10 anys del Farras amb els Farretes, la Família més forta i les Sortides del Tren Blau.

Dissabte

Dissabte abans de pujar el ritme agafar forces a la Siesta Mayor, i tot seguit arrencar amb el primer Blaus Sound System dels Jamaican Blaus al Ghetto del Peix. Per continuar Pipa i Tast, amb Masterclass inclosa de com fumar amb la pipa, la presentació de la nova colla de Nakaitz a la Maluquer, el Mercat de les flors per preparar ofrenes al Sant Blau i per rematar la festa, Gran Mercat Picant amb dj Chekeré i DJ Plan B, un dj de mercat, que no posa música sinó que la remena, mixeja, i en treu un producte fresc per acabar la festa marcats per Blaus.

Recordeu, llista i boli per anar marcant tot allò que aneu vivint, i us assegurem que feu el que feu, d’aquest mercat no en sortireu igual que n’heu entrat:

QUEDAREU MARCATS PER BLAUS!