La FM de Blancs i Blaus 2020 queda suspesa

FM Blancs i Blaus suspesa
Aquest any no se celebrarà la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers. Així ho ha acordat la comissió organitzadora, formada per la colla dels Blancs, la colla dels Blaus i l’Ajuntament de Granollers.

Una decisió difícil, costosa i dolorosa que s’ha pres després d’intenses reunions i debats, que es van iniciar el 30 de març, en ple confinament per la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Durant aquests mesos també s’han valorat, analitzat i estudiat possibles escenaris en funció de com podria avançar la desescalada del confinament, que la Comissió de la Festa Major ha compartit, també, amb les diferents entitats de cultura popular que participen any rere any de la festa.

Les dues colles han treballat intensament valorant propostes i oferint opcions festives assumibles, que han compartit amb la Comissió de Festa Major. Convençudes que la decisió no pot allargar-se més en el temps, aquest 28 de maig en roda de premsa virtual s’anuncia l’anul·lació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2020. La regidora de Cultura, Maria Villegas, ho ha explicat així: «Aquesta no ha estat una decisió fàcil per part de ningú, però la Comissió de la Festa Major ha valorat que la magnitud de la Festa Major de Blancs i Blaus podia posar en risc a les persones que hi assistissin. Com totes sabem la festa major d’aquesta ciutat és en essència participativa, i el que estan marcant les directrius sanitàries i de protecció de la salut, no ens permeten que ho sigui en tot el seu exponent. Al mateix temps la festa major ha crescut amb els anys i el gran volum de persones que es concentren en els diferents punts del centre de la ciutat podria posar en risc la salut de totes.»

Xavi Raich, en representació de la colla dels Blancs, ha explicat que «el treball de cooperació amb les entitats conforma el camí a seguir i sabem que la festa serà diferent però serà igualment la nostra festa.» Jennifer Moreno, cap de colla de Blaus, ha afirmat que «deixem la Festa Major de Blancs i Blaus en pausa i construïm plegades una alternativa provisional a la nostra festa».

L’alcalde, Josep Mayoral, ha afegit que en moments difícils cal prendre decisions difícils i ha dit que «aquest cop busquem una samarreta unitària, ni blanca ni blava, de Granollers. Ens aturem un moment per seguir endavant amb l’orgull de ser d’on som, com som i treballar com treballem».

A finals d’agost Granollers tindrà una programació cultural organitzada per entitats i ajuntament.

Malgrat que no sigui possible fer festa major la Comissió de la Festa Major, formada per la colla dels Blancs, la colla dels Blaus i l’Ajuntament, ha decidit crear una taula de treball conjunta amb les diferents entitats de cultura popular que participen de la festa major. Aquesta taula oberta a les entitats treballarà en una proposta d’una programació cultural a finals d’agost.

Al mateix temps, es considera que és necessari començar a reactivar el sector de la cultura. Per aquest motiu a finals d’agost la ciutat tindrà una programació cultural organitzada conjuntament per Ajuntament, colla dels Blancs, colla dels Blaus i les entitats. Una festa diferent que permeti amb garanties i seguretat poder gaudir de la cultura i de tornar a trobar els espais de celebració i il·lusió.